Home

MOLEN, KOFFIE&THEETUIN: Molenbezichtiging met rondleiding in historisch perspectief, schilderijen- of foto exposities en genieten van het lekkers in de Koffie&Theetuin.

Momenteel gesloten.

Nieuws:

Zaterdag 23 en zondag 24 september was het laatste weekend van seizoen 2023 dat de Koffie&Theetuin open was en de molen te bezichtigen was. Ondanks dat er deze zomer enkele dagen verregend zijn, kijken we met veel plezier terug op alle mooie dagen waarop u ons bezocht hebt, de molen vrolijk zijn rondjes heeft gedraaid en ook nog aardig wat dagen stevig heeft kunnen malen zoals het een poldermolen betaamd. Mede door uw bezoeken en het nuttigen van de heerlijkheden in de Koffie&Theetuin is het voortbestaan in blakende conditie van Molen de Rietvink weer zekergesteld. Veel dank aan alle vrijwilligers die ons hebben geholpen u een prettig verblijf te bezorgen.

Molen de Rietvink staat te koop! Veel mensen vragen ons naar de reden waarom wij de molen, de theetuin en de woonark/waterwoning te koop hebben gezet en zo’n paradijselijke plek te midden van water, natuurschoon en historie gaan verlaten. De reden is dat Tanja in de Veluwestreek geboren en getogen is en nu, na 36 jaar in polders te hebben gewoond, op zoek is naar haar roots waar we nu gehoor aan gaan geven. Heb je interesse in je eigen molen en trekt het wonen op het water je aan, kijk op Funda en doe een bod!

Koopwoningen Nijetrijne – Huizen te koop in Nijetrijne [funda] of neem met de makelaar contact op Veendijk 6 in Nijetrijne 8481 JC: Woonhuis te koop. – Mijn Makelaar Heerenveen B.V. (makelaarsheerenveen.nl).

Activiteiten bij Molen de Rietvink:

EXPOSITIE: Fotograaf  Ton Broekhuis in de molenschuur!

De vermaarde natuurfotograaf Ton Broekhuis exposeerde een van zijn weinige maar unieke foto verzamelingen in de molenschuur! Foto’s zijn ook te koop op ieder gewenst materiaal en 20% van de opbrengst is voor onderhoud en behoud van molen de Rietvink.

Ton stond aan de wieg van tal van nieuwe initiatieven op het terrein van de fotografie. Variërend van de oprichting van kunstinstellingen tot vakbonden voor de Kunsten, van culturele prijzen tot manifestaties en politieke pamfletten. Bekend is hij vooral geworden met Het Internationale Fotofestival Noorderlicht, waar hij in 1990 het initiatief voor nam en van 1993 tot 2017 directeur was. Ton is altijd zelf ook als fotograaf actief gebleven, al was zijn periode bij Noorderlicht niet de meest vruchtbare voor zijn eigen fotografie. Voor de jaren met Noorderlicht heeft hij diverse nationale tentoonstellingen gehad en vele fotoboeken gemaakt. Ton startte zijn lespraktijk bij culturele instituten van universiteiten in Utrecht en Groningen. Hij is gastdocent en examinator geweest op diverse kunstacademies van Enschede tot Maastricht, van Utrecht tot Groningen. Als laatste bij de Popacademie in Leeuwarden (2018).

Kijk voor meer informatie op de website Home (tonbroekhuis.nl) Verder is ook een mooi interview te lezen in: interview in Noorderbreedte.

MODEL: De meest gedetailleerde en natuurgetrouwe miniatuurbouw Spinnenkopmolen van Nederland was te bezichtigen in de molenschuur. De op dit vlak onovertroffen miniatuurbouwmeester Jaap Kuitert heeft hier op een schaal van 1:10 op verbluffende wijze de werkelijkheid benaderd.

VAAREXCURSIE: Na een succesvolle start in 2022 heeft Stichting de Rietvink in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer ook in 2023 natuur excursies in het prachtige natuurpark de Rottige Meente georganiseerd, eens per maand op de zaterdagmorgen. De gids was tijdens de vaartocht een bioloog, zeer bekend met de lokale flora en fauna, tijdens het wandel gedeelte werd u begeleid door een Boswachter van Staatsbosbeheer. 

Genoten, prettig verrast? Like en volg ons of deel je foto en beleving op Instagram en Facebook:

# of @molenderietvink

Locatie

Veendijk 6

8481 JC Nijetrijne

 

Parkeren

Parkeren kan op grote parkeerplaats tegenover:

Lemsterweg 2a

Munnekeburen